Cirrus and SURFConext

Cirrus Assessment Support Team -

Cirrus offers an out of the box integration with SURFConext for our Dutch customers.

Cirrus biedt aangesloten instellingen Single Sign-On aan via SURFConext. Om dit te activeren:

1. Instellen in Cirrus - Stap 1 door U - Zet Single Sign-On via SURFconext op voor uw omgeving via Setting-up-single-sign-on-using-SAML-2-0:
    [Klik op de afbeelding voor een grotere versie in een nieuw venster]
    1. SAML 2.0 authenticatie inschakelen - dit dient u pas te doen nadat de aanmelding bij SURFconext is afgerond! Nota Bene: hierdoor krijgen kandidaten een ander login scherm en waarschijnlijk dienen ze met een andere gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Dit kan dus grote impact hebben!
    2. SAML identity provider naam - zie afbeelding. Dit komt als titel op de login knop van voor uw gebruikers.
    3. Login veldnaam - zie afbeelding
    4. Login veldtype (Login Attribute type in English) - dit veldtype wordt gebruikt om de gebruiker te authenticeren. U kunt kiezen uit gebruikersnaam of externalID van de gebruiker in Cirrus.
    5. Metadata upload: From URL - see 'metadata' https://wiki.surfnet.nl/display/surfconextdev/Environments under test or production mode.
  2. Activeren - Stap 2 door U - Stuur een mailtje naar support@cirrusassessment.com waarin u de omgevingen noemt waarvoor SURFconext geactiveerd dient te worden en het email adres van de persoon binnen uw organisatie die de setup groen licht kan geven richting SURFconext.
  3. Activeren - Stap 3 door Cirrus - Cirrus meldt uw omgeving(en) vervolgens aan via ons SURFConext Dashboard. Nota bene: hiervoor dienen wij tijdelijk de SAML 2.0 authenticatie te activeren. Gebruikers zien dan tijdelijk een ander inlogscherm, maar kunnen blijven inloggen.
  4. Activeren - Stap 4 door U - Hierna krijgt uw SURFconext contactpersoon bericht van SURFconext: deze dient de activatie nog te verifiëren en activeren via het SURFConext Dashboard van uw instelling.
  5. Activeren - Stap 5 door U - activeer het vinkje naast 'SAML 2.0 authenticatie inschakelen' - op uw omgeving via Admin > SAML integratie.

Nota Bene: voor afname op productie omgevingen (Candidate Delivery) staat de volgende optie aan: 'ForceAuthn=”true" voor AuthNRequests naar SURFconext.

Dit voorkomt dat als een student tijdens afname (of inzage) uitlogt, maar de browser niet afsluit een andere student (bewust/ongemerkt) verder gaat op het account van de eerste student.

Ook interessant: U kunt instellen of gebruikers in Cirrus het recht ontnemen om te mogen inloggen en/of hun password mogen resetten. Standaard zet u dit laatste uit:

1. On the user's profile check the option Disable password reset. See Admin-user-management-in-Cirrus-start-here#users_deactivate.